Language Selection

RoumaineAnglaisAllemandeFrançaise

Reclame parteneri

PDF Imprimer Envoyer
Il n'y a pas de traductions disponibles

vă invită la o plimbare, în vacanţa dvs, într-un circuit turistic la munte în România, unde împreună putem vizita mănăstiri, peşteri, cascade şi foarte multe locuri frumoase.

 

Câteva cuvinte despre :

 

 

Cascada Putnei

 

La câţiva kilometri de Lepşa se află Cascada Putnei, o rezervaţie naturală în miniatură. Aici ajungem coborând pe nişte scări de piatră protejate cu balustrade. Cascada are circa 80 de metri lungime, iar apa se strange într-un lac cu o adâncime de aproximativ 12 metri. Turistul poate poposi mai mult aici, admirând frumoasele "bulboane" sau ochiuri de apă formate prin curgerea puternică a râului. Iarna, peisajul este îmbogăţit de bulgării de zăpadă adunaţi pe malurile râului. Un scurt răstimp petrecut lângă vâltoarea apelor Putnei vă poate relaxa şi revigora psihic, cascada având, într-o oarecare masură, şi un efect terapeutic.

     Aria protejată Cascada Putnei ( tip hidrogeomorfologic, botanic, peisaj ), ocupă o suprafaţă de 10 ha  Lângă cascada actuală, în aval, la cca. 200 m, pe malul stâng există o veche cascadă, părăsită în urma mişcărilor geotectonice, în urma cărora râul Putna şi-a schimbat cursul spre dreapta, pe albia actuală, fenomen unic cunoscut în România. Din punct de vedere botanic, pe versanţii stâncoşi se întâlnesc numeroase specii de plante saxicole, de exemplu: Saxifraga aizoon, Alyssum saxatile, iar odinioară Floarea Reginei ( Leontopodium alpinum ).

 

 

vă invită la o plimbare, într-un circuit turistic la munte în România, unde împreună putem vizita mănăstiri, peşteri, cascade şi foarte multe locuri frumoase.

Veniţi cu noi !