Language Selection

RoumaineAnglaisAllemandeFrançaise

Reclame parteneri

PDF Imprimer Envoyer
Il n'y a pas de traductions disponibles

vă invită să vizitaţi mânăstiri din România, în vacanţa dvs, într-un circuit turistic la munte

 

Câteva cuvinte despre :

 

Mânăstirea Neamţ

      O capodoperă a arhitecturii româneşti moldoveneşti, mânăstirea Neamţ transmite eleganţa şi frumuseţea unor vremuri în care existau eroi şi oameni care credeau cu adevărat în tradiţiile acestui neam.

      Între anii 1375 – 1391, Petru I Muşat, a fost primul care a ridicat în aceste locuri un lăcaş de cult care, din păcate nu a reuşit să învingă timpul.

      Mai târziu, la sfârşitul secolului XV, Ştefan cel Mare a reclădit mânăstirea din temelii creându-i o un aer aparte, de o eleganţă şi frumuseţe nemaiântâlnită.
Însă, mai preusus de toate, mânăstirea Neamţ a reuşit să învingă acele întunecate vremuri şi să ne încânte astăzi pe noi păstrând farmecul şi atmosfera acelor timpuri.

      De-a lungul secolelor, mânăstirea Neamţ a susţinut arta şi cultura moldovenească prin şcolile de caligrafi, copişti şi miniaturişti lăsându-ne astfel numeroase manuscrise şi lucrări de artă. Unele lucrări se găsesc şi astăzi la muzeul mânăstirii Neamţ iar, altele răspândite prin muzeele şi bibliotecile din întreaga lume.

      Cu toate că, incendiile şi trecerea timpului au făcut ca zugrăveala iniţială să dispară, mânăstirea Neamţ e mai frumoasă ca niciodată. Până la urmă, aceste vitregii au puterea de a da mânăstirii magie, creindu-i astfel, o atmosferă de poveste.

 

 

vă invită într-un circuit turistic la munte ce va cuprinde şi vizitarea de mânăstiri importante din cultura românească şi poate universală

 

Vă aşteptăm !