Language Selection

RoumaineAnglaisAllemandeFrançaise

Reclame parteneri

PDF Imprimer Envoyer
Il n'y a pas de traductions disponibles

vă invită să vizitati mânăstiri din România, în vacanţa dvs, într-un circuit turistic la munte

 

Câteva cuvinte despre :

 

Mânăstirea dintr-un Lemn

 

      Mergând pe drumul legendelor se spune că Mânăstirea Dintr-un Lemn a fost ridicată din lemnul unui singur stejar prin secolul al XVI-lea când, în scorbura stejarului secular a fost zărită icoana Maicii Domnului.

      Suită pe un deal, parcă tocmai să iasă in evidenţă, se spune că Mânăstirea Dintr-un Lemn a fost construită exact pe locul stejarului purtător de icoana. De altfel, este păzită şi astăzi de câţiva stejari seculari, iar gândul ne îndreaptă la faptul că aceste legende au un sâmbure de adevăr. Mânăstirea Dintr-un Lemn e construită din bârne groase de stejar îmbinate şi aranjate astfel încât, din ele s-a împletit mânăstirea care a rezistat foarte bine de-a lungul secolelor. Brâul care înconjoară biserica ne scoate în evidenţă designul simplu şi atractiv al mânăstirii care are o lungime de 13 m, o lăţime de 5.5 m şi o înălţime de 4 m.

      În curtea ansamblului mânăstiresc Dintr-un Lemn găsim o biserică de piatră despre care se spune că ar fi de pe vremea lui Matei Basarab. De altfel, documentele şi stilul arhitectural al mânăstirii sunt dovada că el ar fi fost ctitorul acestui lăcaş. În această biserică de piatră găsim icoana Maicii Domnului, de unde a început acest lăcaş.

 

 

vă invită într-un circuit turistic la munte ce va cuprinde şi vizitarea de mânăstiri importante din cultura românească şi poate universală

 

Vă aşteptăm !